کارشناسی ارشد رشته ی آموزش پزشکی

معرفی دوره کارشناسی ارشد مجازی رشته آموزش پزشکی:

رشته آموزشي کارشناسی ارشد ناپیوسته آموزش پزشکی به‌منظور تربيت نيروي انساني متخصص و مجرب با هدف طراحي و برنامه‌ريزي آموزشی علوم پزشکی در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و مراكز آموزشي كشور مصوب شد. گروه آموزش پزشکی مجازي دانشگاه علوم پزشكي تهران براي اولين بار در سال 1387 در مقطع كارشناسي ارشد اقدام به پذیرش دانشجو نمود. دانش‌آموختگان مقطع كارشناسي ارشد اين رشته قادر به ايفاي وظايف آموزشي (تدريس مباحث مرتبط با رشته و توانمندسازي مدرسين دانشگاه در راه اندازي دوره‌هاي آموزش پزشکی) و وظايف پژوهشي و مشاوره‌اي براي طراحي و مدیریت روند اجرا مداخلات آموزش پزشکی مي‌باشند.

توصیف دوره آموزشی:

1. دوره مذکور به شيوه ترکیبی و با استفاده از روش‌هاي مختلف تدريس با تأكيد بر مشاركت فعال دانشجويان ارائه مي­شود.
  2. كلاس­هاي حضوري در هر نیمسال، در دو بلوك اول و آخر نیمسال، هر كدام به مدت حداكثر 3 روز ارائه خواهند شد.
  3. بخش مجازی از طریق ارایه محتوای الکترونیکی، مطالعه مواد آموزشی ارایه شده، انجام و ارسال تکالیف در قالب سامانه آموزش مجازی نوید در طول نیمسال تحصیلی خواهد بود.
  4. برنامه­های حضوری گروه (ژورنال کلاب و سمینارهای آموزشی) به میزان 2 ساعت در هفته برگزار می­شود.
  5. آزمون پایان دوره دروس به شيوه حضوري برگزار مي­شود.
  6. واحدهاي درسي ارائه شده توسط گروه، در هر نیمسال تحصیلی حداقل 6 و حداکثر 12 واحد مي­باشد.
  7. دانشجويان مجازی موظفند در هر نیمسال تحصيلي حداقل 6 واحد درسي را با موافقت گروه آموزشي (با اولويت دروس پيش­نياز) از بين دروس ارائه شده اخذ نمايند.
  8. سقف مدت مجاز تحصيل در اين رشته 5 سال پيش­بيني شده است.

روند پذیرش دانشجو:

پذیرش در دوره از طریق آزمون ورودی برگزار شده توسط گروه آموزش پزشکی صورت می‌گیرد. اطلاع‌رسانی در خصوص زمان، نحوه برگزاری آزمون و شرایط پذیرش از طریق سایت گروه آموزش پزشکی، سایت دانشکده مجازی و ارسال نامه به دانشکده‌های تابعه دانشگاه صورت می‌گیرد.

1. اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر دانشگاه­های علوم پزشکی کشور شرایط شرکت در آزمون ورودی را دارند.
  2. دارندگان مدرک كارشناسي ارشد و مدارک بالاتر گروه علوم پزشكي شرایط شرکت در آزمون ورودی را دارند.
  3. همچنین دانشجویان دکترای حرفه­ای (پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) مطابق آیین‌نامه MD-MSc شرایط شرکت در آزمون ورودی را دارند.

تبصره 1: مطابق با آیین‌نامه تحصیل همزمان MD-MSc، دانشجویان پزشکی دوره دکترای عمومی در نیمسال 1 و 2 دوره پاتوفیزیولوژی و نیمسال 1 و 2 دوره کارآموزی امکان ثبت نام جهت شرکت در آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد مجازی را دارند. دانشجویان دندانپزشکی و داروسازی دوره دکترای عمومی از نیمسال 4 تا 6 تحصیلی، امکان ثبت نام جهت شرکت در آزمون ورودی دوره کارشناسی ارشد مجازی را دارند.

تبصره 2: مطابق ابلاغ معاون محترم آموزشی وقت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دارندگان مدال­های طلا، نقره و برنز انفرادی و طلای گروهی حیطه آموزش پزشکی و دارندگان مدال­های طلای انفرادی و گروهی سایر حیطه­ها در مرحله کشوری، شرایط شرکت در آزمون ورودی را دارند.

1. سهمیه قبولی دانشجویان، تا سقف 30 درصد از کل ظرفیت پذیرفته­شدگان هر دوره می­باشد. سهمیه پذیرش اعضای هیات علمی بدون سقف مشخص است.

امور آموزشی:

برنامه آموزشی دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته "آموزش پزشکی" مطابق با سرفصل مصوب شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه میشود.

اين برنامه به شيوه نيمه حضوري و با استفاده از روش هاي مختلف تدريس با تاكيد بر مشاركت فعال دانشجويان ارائه مي شود. كلاس هاي حضوري در هر ترم، در دو بلوك اول و آخر ترم هركدام به مدت حداكثر 4 روز طبق برنامه درسی رشته مشخص مي شود ارائه خواهند شد. آزمون دروس نيز به شيوه حضوري برگزار مي شود.

واحدهاي درسي ارائه شده توسط گروه، در هر ترم در صورت چیدمان ارائه دروس دوره در قالب 3 ترم به طور متوسط بين 12 تا 14 واحد مي باشد. دانشجويان مجازی موظفند در هر ترم تحصيلي حداقل 6 واحد درسي را با نظر و موافقت گروه آموزشي (با اولويت دروس پيش نياز) از بين دروس ارائه شده اخذ نمايند.

سقف مدت مجاز تحصيل در اين رشته 5 سال پيش بيني شده است.

همچنین با رعایت آیین نامه دوره های آموزش از راه دور در دانشگاه های علوم پزشکی کشور؛ این برنامه با دو نوع زمان بندی 3 ترم و 5 ترم برای دانشجویان ارائه شده و دانشجویان می‌توانند بر حسب نیازها و شرایط خود یکی از این دو روند را انتخاب نمایند.